Danslessen & Dance Crew

Jill Moves biedt lessen in de volgende dansstijlen:

 
Kids Dance..
.. een dansstijl voor kinderen die niets anders willen dan lekker dansen op hippe muziek! Tijdens de lessen komen de basispassen van verschillende dansstijlen aan bod. In deze les ontwikkelen en ontdekken kinderen hun motoriek, coördinatie, ritmegevoel en bewegingsmogelijkheden.

 
Tiktok..
.. is DE trend van dit moment! Dus een Tiktok dansles kan natuurlijk niet ontbreken op ons lesrooster! Elke les werken we aan een super toffe Tiktok dans en natuurlijk maken we hier dan ook gave filmpjes van!

 
Hiphop..
..is ontstaan begin jaren ’80. Er werd op straat, in clubs en op middelbare scholen gedanst. Dansers leerden zichzelf nieuwe bewegingen aan. Zo ontstond een dansstijl die snel en dynamisch oogde. Er bestaan al erg veel verschillende stijlen binnen de hiphop zoals; breakdance, locking, popping, wacking, house, krumping, waving, new style, tutting enz. Doordat er geen vaste regels/technieken zijn in hiphop en dansers zichzelf nieuwe bewegingen blijven aanleren, ontwikkeld deze stijl zich nu nog steeds en komen er steeds meer nieuwe dansstijlen binnen de hiphop bij.
 
Dancehall..
Is een erg energieke, stoere, sexy en bovenal ritmische dansstijl die in Jamaica is ontwikkeld. Je leert je lichaam op een hele andere manier te gebruiken, dan bij hiphop. Er worden in deze dansstijl veel vloeiende maar ook veel strakke dansbewegingen gebruikt, waardoor elk deel van je lichaam intensief getraind wordt.
 
Afrodance..
..is gebaseerd op traditionele Afrikaanse dans, maar in een modern jasje! Het gaat bij deze dansstijl om het voelen van de ritmische muziek (afro beats) en de expressie en uitstraling waarmee de bewegingen worden uitgevoerd. De vrolijke muziek en de afwisseling van krachtige en vloeiende bewegingen zorgen gegarandeerd voor plezier en een goede workout!
 
Modern/Jazz..
.. Moderne dans is ontstaan in het begin van de twintigste eeuw, men ging op zoek naar andere bewegingsvormen dan die van het klassiek ballet. Er werd geëxperimenteerd met beweging als uitgangsvorm van gevoelens en emoties. Ook ging men bewegen vanuit de alledaagse natuurlijke bewegingen (zoals: lopen, rollen, zwaaien, springen, vallen, draaien enz).
Bij moderne dans is de manier waarop ruimte en energie gebruikt worden erg belangrijk, en dient het lichaam als expressie- en communicatiemiddel.
.. Jazz is altijd al een modernere variant van het klassiek ballet geweest. Alleen is jazz dans veel vrijer en losser (jazzy). Er worden veel isolaties van hoofd, schouder, elleboog, pols, hand, vingers, borstkas en bekken (heupen) gebruikt. Technische bewegingen uit het klassiek ballet zijn goed te herkennen, maar jazz dans leent ook technieken en toepassingen uit andere dansstijlen. Dit maakt het karakter van jazz dans eclectisch.
 
High Heels / Feminine..
..is een dansstijl die vooral bekend is in het buitenland (denk aan Verenigde Staten, maar ook Frankrijk en Engeland). Het gaat bij deze dansstijl om het showen van sierlijke en sexy bewegingen uitgevoerd met attitude en klasse. Een combinatie van Female hiphop, StreetJazz, Latin en Showdance.. Je mag bij ons zelf kiezen of je deze les op hakken of op sneakers meedoet.
 
Dancemix voor volwassenen..
..in deze les werken we op een leuke en energieke manier aan je (dans)conditie! De bewegingen variëren van eenvoudige basispassen, tot wat lastigere combinaties en oefeningen afkomstig uit verschillende stijlen zoals streetdance, hiphop, showdance, dancehall etc. Er wordt veel aandacht besteed aan uithoudingsvermogen en spierversterkende oefeningen, maar er wordt in elke les ook aan een stukje choreografie gewerkt!
 
Dansles voor professionele dansers / dansdocenten..
..Als professioneel danser / dansdocent zijn je avonden vaak bezet en heb je geen tijd om zelf lessen te volgen. Klinkt dit probleem bekend? Wij hebben 2 danslessen opgezet op de maandag ochtend, modern/jazz en commercial/hiphop. Deze lessen zijn speciaal bedoeld voor dansers die naast hun werk, graag wekelijkse lessen willen volgen om hun eigen vaardigheden te blijven trainen!

 

Dance Crew

Jill Moves heeft een teens Dance crew (FLAVOURS) en een adults Dance Crew (FLAWLESS) die regelmatig meedoen aan landelijke hiphop wedstrijden. De Dance Crews zijn ook te boeken voor optredens op verschillende evenementen door heel Nederland.

Dansschool Jill Moves is op zoek naar nieuwe crew members voor dancecrews FLAVOURS en FLAWLESS!

Meld je aan voor de eerstvolgende auditie!!

Datum:
Woensdag 1 september 2021

Tijd:
18:30 – 19:30 uur FLAVOURS (13+)
19:30 – 20:30 uur FLAWLESS (18+)

Stuur een mail naar: JillMoves@gmail.com
(Wij hebben van je nodig: voor+achternaam leeftijd en een duidelijke foto van jezelf)