Danslessen & Dance Crew

Jill Moves biedt lessen in de volgende dansstijlen:

 

Hiphop..

..is ontstaan begin jaren ’80. Er werd op straat, in clubs en op middelbare scholen gedanst. Dansers leerden zichzelf nieuwe bewegingen aan. Zo ontstond een dansstijl die snel en dynamisch oogde. Er bestaan al erg veel verschillende stijlen binnen de hiphop zoals; breakdance, locking, popping, wacking, house, krumping, waving, new style, tutting enz. Doordat er geen vaste regels/technieken zijn in hiphop en dansers zichzelf nieuwe bewegingen blijven aanleren, ontwikkeld deze stijl zich nu nog steeds en komen er steeds meer nieuwe dansstijlen binnen de hiphop bij.

 

Dancehall..

Is een erg energieke, stoere, sexy en bovenal ritmische dansstijl die in Jamaica is ontwikkeld. Je leert je lichaam op een hele andere manier te gebruiken, dan bij hiphop. Er worden in deze dansstijl veel vloeiende maar ook veel strakke dansbewegingen gebruikt, waardoor elk deel van je lichaam intensief getraind wordt.

 

Afrodance..

..is gebaseerd op traditionele Afrikaanse dans, maar in een modern jasje! Het gaat bij deze dansstijl om het voelen van de ritmische muziek (afro beats) en de expressie en uitstraling waarmee de bewegingen worden uitgevoerd. De vrolijke muziek en de afwisseling van krachtige en vloeiende bewegingen zorgen gegarandeerd voor plezier en een goede workout!

 

Moderne dans..

.. is ontstaan in het begin van de twintigste eeuw, men ging op zoek naar andere bewegingsvormen dan die van het klassiek ballet. Er werd geëxperimenteerd met beweging als uitgangsvorm van gevoelens en emoties. Ook ging men bewegen vanuit de alledaagse natuurlijke bewegingen (zoals: lopen, rollen, zwaaien, springen, vallen, draaien enz).
Bij moderne dans is de manier waarop ruimte en energie gebruikt worden erg belangrijk, en dient het lichaam als expressie- en communicatiemiddel.

 

Jazz dans..

..is altijd al een modernere variant van het klassiek ballet geweest. Alleen is jazz dans veel vrijer en losser (jazzy). Er worden veel isolaties van hoofd, schouder, elleboog, pols, hand, vingers, borstkas en bekken (heupen) gebruikt. Technische bewegingen uit het klassiek ballet zijn goed te herkennen, maar jazz dans leent ook technieken en toepassingen uit andere dansstijlen. Dit maakt het karakter van jazz dans eclectisch.

 

Kids Dance..

.. een dansstijl voor kinderen die niets anders willen dan lekker dansen op hippe muziek! Tijdens de lessen komen de basispassen van verschillende dansstijlen aan bod. In deze les ontwikkelen en ontdekken kinderen hun motoriek, coördinatie, ritmegevoel en bewegingsmogelijkheden. (deze les is voor kinderen vanaf 4 jaar)

 

Feminine / High Heels Class..

..is een dansstijl die op het moment vooral bekend is in het buitenland (denk aan Verenigde Staten, maar ook Frankrijk en Engeland). Het gaat bij deze dansstijl om het showen van sierlijke en sexy bewegingen uitgevoerd met attitude en klasse. Een combinatie van Female hip hop, StreetJazz, Latin en Showdance.. Je mag bij deze dansstijl zelf kiezen of je op sneakers of hakken danst.

 

Boys Only..

.. de naam zegt het al. Deze les is alleen voor jongens! Een les zonder prinsessen en ballerina’s. Deze les is voor jongens die stoere dansjes willen leren. Tijdens de lessen zijn we vooral bezig met de basispassen van streetdance en er komt af en toe zelfs een beetje breakdance aan bod! Goed voor de ontwikkeling van de motoriek, het ritmegevoel en het ontdekken van alle bewegingsmogelijkheden.(deze les is voor kinderen vanaf 4 jaar)

 

Dansconditie..

..in deze les werken we op een leuke en energieke manier aan je (dans)conditie! De bewegingen bestaan uit eenvoudige basispassen, combinaties en oefeningen afkomstig uit verschillende stijlen zoals streetdance, jazz, showdance en yoga. Er wordt veel aandacht besteed aan uithoudingsvermogen, spierversterkende oefeningen, ontspanning & ademhaling. In deze les ontwikkel je een beter lichaamsbewustzijn wat zal leiden tot verbetering van de houding en een betere conditie!

 

 

Dance Crew

Jill Moves heeft een teens Dance crew (FLAVOURS) en een adults Dance Crew (FLAWLESS) die regelmatig meedoen aan landelijke hiphop wedstrijden. De Dance Crews zijn ook te boeken voor optredens op verschillende evenementen door heel Nederland.

Wij zijn op zoek naar getalenteerde dansers van alle leeftijden! Wil jij onderdeel uitmaken van een van onze dance crews en meedoen aan wedstrijden en optredens door heel Nederland? Meld je dan nu aan voor de eerstvolgende auditie!!

Data volgende audities:
Woensdag 26 juni – 18:30 tot 20:00 uur
Woensdag 4 september – 18:30 – 20:00 uur

JillMoves@gmail.com
(Wij hebben van je nodig: voor+achternaam leeftijd en een duidelijke foto van jezelf)